URGENT

CiU recorda que la Diputació dóna més diners a PLF des que manen els nacionalistes

Compartiu aquesta història

La federació, a través del seu butlletí electoral Parlem-ne, ha volgut sortir al pas de les crítiques del govern municipal entorn als deutes que manté la Generalitat amb els consistoris catalans, sobretot pel que fa a les ajudes que dóna l’administració per a les escoles bressol.

CiU explica que l’Estat ha retallat enormement les aportacions al govern català i que aquesta circumstància sumada al deute existent a la Generalitat després dels tripartits, han deixat sense possibilitats econòmiques a l’administració catalana. Tot i això recorda que la Generalitat va arribar a un acord amb la Diputació de BCN, on també manen els convergents, per tal que fos aquesta administració provincial la que acabés ajudant econòmicament a la Generalitat. Així PLF hauria rebut prop de 200 mil€ pendents gràcies a la Diputació

Els nacionalistes a PLF asseguren, a més, que la Diputació convergent ha multiplicat per 3 les seves aportacions a PLF respecte la Diputació socialista del mandat anterior, passant dels 800 mil€ als 2 milions i mig. Són diners inclosos en inversions i en plans de foment de l’ocupació o d’urgència social. Asseguren que això indica el compromís de CiU en donar resposta als problemes de la crisi  amb una col·laboració directe amb els governs locals, per solucionar les seves necessitats.

En matèria  social, els nacionalistes proposen augmentar la dotació destinada a serveis socials, congelar impostos  i negociar amb els bancs la incorporació de pisos buits per fer lloguers socials.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics