L’informe sobre la situació de La Tordera no estarà enllestit fins a mitjans d’any

delta tordera
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir al matí  es va fer la 2a  reunió de la  taula de treball de la Tordera al CEAB amb la presencia dels ajuntaments i agents implicats en la conservació del tram final  del riu Tordera. El calendari marcat en la primera trobada preveia que en la segona reunió d’aquesta Taula ja es tingués sobre la taula l’estudi científic preliminar sobre la situació d’aquest espai natural que impulsa el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB).

Tot i això ahir es va poder avançar en alguns aspectes d’aquest informe, com ara les administracions i entitats que hi ha de ser presents així com definir com es pot afrontar el seu finançament.

Els resultats finals de l’informe, però, es preveuen poder presentar en la tercera reunió de la taula prevista pel 19 de juny d’aquest any. Ahir, però, sí que s’han presentat les primeres conclusions d’un estudi de caire més social sota el nom ‘ISACC TorDelta’.

Un cop totes aquestes tasques prèvies estiguin fetes, l’objectiu és poder redactar un Pla d’Actuació Integral de Recuperació del Delta i les platges de Blanes i Malgrat. Actualment, el delta del Tordera ja és un espai natural protegit. La zona està considerada com a punt estratègic per hivernar i pas migratori d’aus.

En aquesta taula hi ha quatre municipis implicats (Blanes, Malgrat, Tordera i Palafolls) a més d’administracions com el ministeri de Medi Ambient o l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), entitats ecologistes o empresaris entre d’altres.

acn/ Ràdio Palafolls/ Premsa AJ Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics