URGENT

Especial Glòria

El diumenge dia 19, el vent va començar a agafar protagonisme al nostre municipi. Arribava la borrasca Gloria al nostre municipi. Tot i que s’havia alertat dels possibles problemes, res feia pensar en el que finalment va ser. La tarda del 21 de gener, el cabal de la Tordera va anar en augment, fins el punt que es va començar a desbordar, tímidament, a la zona de la potabilitzadora. Els pagesos de la zona intentaven frenar l’aigua amb màquines i petits murs de sorra d’uns 40 cm.

Amb aquest panorama complicat, i amb mig Catalunya en alerta, Ràdio Palafolls va fer el primer informatiu a les 19,30h.

La cosa, però, es va complicar de nit. La tormenta de primera hora de la matinada va provocar que les rieres anessin molt plenes inundant àmbits com els semàfors d’entrada o el pipican. Un cop va parar de plore, aquesta aigua h¡va anar a parar al riu, que va experimentar un creixement considerable fins a debordar-se de nou per la potabilitzadora, pe`ro també per la zona del polígon d’en Puigverd i la zona de la Biblioteca. Tot va quedar inundat i el riu baixava amb tanta força que va acabar esfondran el pont de la renfe i just després el pont de vehicles que hi havia al costat.

El poble patia una situació complicada pel trànsit, pels sobreeiximent del riu, per les esllavissades de carrers a Ciutat Jardí ialguns problemes elèctrics. A les 7h, començàvem un nou programa especial en directe per explicar-ho tot en directe.

A les 11, amb més informació sobre el què havia passat a Palafols, Blanes, Malgrat o Tordera ens hi posavem amb un nou especial amb tots els protagonistes de la jornada; Alcaldes, Renfe, Pere Aragonés, Sorea, …

En aquelles jornades vam fer una amplíssima cobertura per xarxes socials, web, i en antena per informar sobre la incidència puntual de la borrasca Glòria a Palafolls.