El 75.5% dels maresmencs tenim actitut positiva per reciclar.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
El Consell Comarcal del Maresme, CMM, ha presentat el balanç de la campanya “Recicla Maresme” que s’ha realitzat a 17 municipis de la comarca, entre ells PLF, amb l’objectiu d’incidir en la correcta separació dels residus domèstics.

La campanya s’ha dut a terme als 17 municipis que tenen delegat en el Consell Comarcal del Maresme el servei de recollida selectiva de les fraccions de vidre, envasos i paper/cartró, i a consistit en repartit 40.000 tríptics informatius sobre la correcta separació dels residus per garantir la seva màxima recuperació.

A banda de la tasca divulgativa, s’ha realitzat una enquesta per conèixer els hàbits de la població en separació de residus i els principals dubtes que tenen els ciutadans sobre la recollida selectiva.L’estudi mostra que un 75,5% de la població té una actitud positiva envers el reciclatge i només l´1,1% expressen dubtes sobre la utilitat de separar els residus.

Pel que fa a la percepció de problemes, un 27% lamenta que hi ha contenidors massa plens i un 14% es queixa que els contenidors estan massa allunyats del seu lloc de residència. L´11 i mig% es queixa de l´incivisme dels seus veïns que no separen les deixalles o que ho fan d´una manera incorrecta provocant brutícia a l´entorn dels contenidors. Les dades de l’estudi demostren que tot i que els homes tenen molt clara la teoria del reciclatge, són les dones les que més reciclen.

També es demostra, contràriament a la idea generalitzada de què els joves son els que més reciclen, que a mesura que s´incrementa l´edat, es fa més recollida selectiva. Tot i això, hi ha un punt d´inflexió important en la franja d´edat compresa entre els 26 i els 35 anys, en què els percentatges dels que afirmen fer recollida selectiva baixen molt, principalment en la separació del paper/cartró.
El conjunt d´aquestes dades serveix al Consell Comarcal del Maresme per conèixer més de prop els usuaris directes del servei de recollida selectiva i poder anar aplicant aquelles millores que siguin necessàries.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics