URGENT

El 75.5% dels maresmencs tenim actitut positiva per reciclar.

Compartiu aquesta història
El Consell Comarcal del Maresme, CMM, ha presentat el balanç de la campanya “Recicla Maresme” que s’ha realitzat a 17 municipis de la comarca, entre ells PLF, amb l’objectiu d’incidir en la correcta separació dels residus domèstics.

La campanya s’ha dut a terme als 17 municipis que tenen delegat en el Consell Comarcal del Maresme el servei de recollida selectiva de les fraccions de vidre, envasos i paper/cartró, i a consistit en repartit 40.000 tríptics informatius sobre la correcta separació dels residus per garantir la seva màxima recuperació.

A banda de la tasca divulgativa, s’ha realitzat una enquesta per conèixer els hàbits de la població en separació de residus i els principals dubtes que tenen els ciutadans sobre la recollida selectiva.L’estudi mostra que un 75,5% de la població té una actitud positiva envers el reciclatge i només l´1,1% expressen dubtes sobre la utilitat de separar els residus.

Pel que fa a la percepció de problemes, un 27% lamenta que hi ha contenidors massa plens i un 14% es queixa que els contenidors estan massa allunyats del seu lloc de residència. L´11 i mig% es queixa de l´incivisme dels seus veïns que no separen les deixalles o que ho fan d´una manera incorrecta provocant brutícia a l´entorn dels contenidors. Les dades de l’estudi demostren que tot i que els homes tenen molt clara la teoria del reciclatge, són les dones les que més reciclen.

També es demostra, contràriament a la idea generalitzada de què els joves son els que més reciclen, que a mesura que s´incrementa l´edat, es fa més recollida selectiva. Tot i això, hi ha un punt d´inflexió important en la franja d´edat compresa entre els 26 i els 35 anys, en què els percentatges dels que afirmen fer recollida selectiva baixen molt, principalment en la separació del paper/cartró.
El conjunt d´aquestes dades serveix al Consell Comarcal del Maresme per conèixer més de prop els usuaris directes del servei de recollida selectiva i poder anar aplicant aquelles millores que siguin necessàries.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics