Conxita Campoy, alcaldessa de Malgrat de Mar, va centrar ahir part del ple municipal de PLF.

En la sessió d’ahir es va debatre sobre la possibilitat de connectar a la xarxa de clavegueram de Ciutat Jardí , que s’està en fase de construcció, unes cases del terme municipal de Malgrat de Mar, que queden aïllades a la muntanya. L’ajuntament de Malgrat ha demanat al de PLF que aquesta zona, anomenada Balconada, pugui abocar les aigües al sistema de clavegueram de Ciutat Jardí i alhora que s’hi pugui connectar l’aigua potable.

L’oposició al consistori de PLF no entén com l’Ajuntament de Malgrat de Mar, demana que es connectin cases del seu terme al sistema de clavegueram i que després el mateix consistori malgratenc no permeti dur aquestes aigües a traves del seu sistema de clavegueram. Recordem que l’Ajuntament de Malgrat va expressar la seva negativa de connectar les aigües de Ciutat Jardí al seu sistema de clavegueram, per les insuficiències que té el sistema al municipi de Malgrat de Mar.

Óscar Bermán del PP de PLF, retreu a Compoy, que PLF sempre té bona disposició mentre que Campoy no té aquesta disposició. Bermán afegeix que Campoy a més es mostra com un “ogro” que sempre diu que no.

Bermán va anar més lluny, i va aventurar a dir que possiblement l’alcalde de PLF, buscava amb aquests acord algun tracte de favor a l’hora d’aconseguir un local per a la Comunitat Terapèutica del Maresme, que Agustí dirigeix, a Malgrat de Mar, un extrem que va desmentir el mateix Agustí.

Per la seva banda Jordi Pedemonte troba que aquesta situació de demanar evacuar algunes aigües de Malgrat, sense que finalment Malgrat deixi passar-les pel seu terme és una incongruència.

El líder d’ICV EUA Juan Andrés Osorio, es va abstenir en la votació d’ahir i explicava així les seves raons.

Xavier Dalmau de CIU, assegurava ahir que calia separar les actituts de l’alcaldessa i atendre a la necessitats dels veïns de la Balconada.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, va assegurar entendre la situació de Malgrat de Mar, de no deixar passar les aigües brutes de Ciutat Jardí pel municipi.

Finalment es va aprovar el conveni amb l’ajuntament de Malgrat, qui assumirà les despeses generades alhora de crear aquests tram més de canonades de clavegueram i aigua potable per a la zona de la BalconadaUn dels temes que també es va tractar ahir és dels canvis creats en els projectes del clavegueram de Ciutat Jardí. Aquests canvis s’han produït mentre es fa l’obra i s’ha de variar el traçat previst de les canonades per qüestions tècniques. Algun dels canvis però, com anunciava ahir l’oposició a l’ajuntament han afectat a veïns que han vist com, sense previ avís els operaris de l’obra talaven arbres de la seva propietat per passar-hi canonades. L’equip de govern va contestar que aquesta circumstància ha passat, i que han estat decisions preses per l’empresa executora de forma unilateral, sense el consentiment de l’ajuntament i els veïns i que aquests veïns s’hauran d’indemnitzar, i que falta saber les raons que han dut a fer aquestes actuacions per saber qui assumirà aquestes indemnitzacions si l’ajuntament com a adjudicatari de les obres o l’empresa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics