El Maresme lluitarà contra el maltractament a la gent gran

1a guia contra el maltractament de la gent gran. cc by derkstenvers (Flickr)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
1a guia contra el maltractament de la gent gran. cc by derkstenvers (Flickr)
1a guia contra el maltractament de la gent gran. cc by derkstenvers (Flickr)

El Consell Comarcal ha liderat un protocol amb el que es vol donar visibilitat  a la situació de maltractament tant físic com psicològic de la gent gran, tant en l’àmbit públic com privat.

La lluita la farà amb la 1a Guia territorial del Maresme per a l’actuació contra els maltractaments a les persones grans. Es tracta d’un document que ha d’orientar les polítiques per actuar contra aquesta xacra i que s’ofereix a tots els Ajuntaments de la comarca. Segons el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, és una “eina de treball pràctica” per a tots els agents implicats: professionals sanitaris, socials, policies locals, però també l’àmbit familiar. I és que distingeix 2 àmbits de maltractament: el domèstic i l’institucional. La finalitat és que la situació deixi de ser un tabú i avançar en la prevenció.

No es disposen de dades sobre el maltractament, però els estudis generals apunten que el 85% es pateixen a l’esfera privada. Tot i això, la solitud en la gent d’edat avançada i l’abandó familiar és un factor que per Martínez està relacionat amb el maltractament i la dificultat per detectar-ho.

En la seva redacció hi ha treballat una 30a de professionals de la comarca i administracions. És una eina flexible que s’adaptarà a les casuístiques que sorgeixin i busca la protecció de la vellesa.

Al Maresme hi ha 77.300 persones de més de 65 anys, el que representa un 17.52% de la població, i d’aquestes, 11.800 són majors de 85. El document vol establir uns circuits clars d’actuació que permetin una ràpida i eficaç intervenció en el moment que es detecti una vulneració de drets de les persones grans

El Consell Comarcal ha elaborat aquesta Guia gràcies a la col·laboració de la Generalitat, la Diputació i l’Obra Social “La Caixa”. És la tercera comarca que redacta el protocol.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics