Palafolls va reciclar el 2016 més quantitat de residus que el 2015, segons les últimes dades de l’Agència Catalana de Residus. La xifra ha crescut un 3,6% després de passar de 34,93% el 2015 a 36,21% l’any anterior.
Al municipi, de totes les fraccions de recollida selectiva, les referents a la matèria orgànica, runes i residus voluminosos són les que han registrat un volum més gran de deixalles.
Ha pujat el reciclatge de vidre i envasos, però baixa el paper i cartró i olis vegetals. En total, els palafollencs van generar durant tot l’any passat 5.431 tones de residus, de les quals 1.966 s’han reciclat. La tendència de reciclatge és a l’alça, però també ho és la quantitat de brossa que generen els palafollencs. En un any, els residus municipals han augmentat un 5,6% i la fracció resta s’ha reduït.
Tot i el lleuger augment, Palafolls se situa per sota de la mitjana catalana, del 38,5%.En tot l’any 2016, s’han generat 3,7 milions de tones de residus municipals a tot Catalunya. Unes xifres que encara se situen lluny del 50% que es va marcar el Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya pel 2020.
Pel que fa a nivell comarcal, el Maresme va reciclar el 2016 gairebé la mateixa quantitat de residus que el 2015. La comarca, tot i situar-se entre les primeres pel que fa al reciclatge, no aconsegueix superar el l’objectiu del Programa de Gestió de Residus i l’any passat la recollida selectiva bruta va ser del 43,12%. Només 7 comarques van superar el 50%. Per millorar aquestes dades, l’Agència Catalana de Residus està treballant en una nova Llei de Residus que beneficiï al ciutadà que recicli i sancioni al que no ho fa.