URGENT

Blanes interposa 2.500 euros de multa al propietari d’un gos perillós

Compartiu aquesta història

És un dels punts de l’ordre del dia del ple d’avui a l’Ajuntament blanenc. El consistori sancionarà amb 2.500 euros el propietari d’un gos perillós per manca de llicència administrativa obligatòria i per tenir una cura deficient de l’animal, entre d’altes faltes.

La proposta de sanció, que es porta al ple municipal d’avui al vespre, l’amo del gos va ser denunciat per la Policia local de Blanes l’octubre del 2016 per diverses infraccions de caràcter molt greu, segons estipula l’ordenança municipal de protecció, tinença i control d’animals.

Les infraccions fan referència a la falta d’alimentació necessària per l’animal, la manca d’higiene en les instal·lacions on vivia i el fet que tingués el gos lligat durant la major part del temps.

A la sanció també s’especifica que l’amo no donava l’atenció veterinària adequada al gos, comerciava amb el mateix animal i tampoc no complia amb les obligacions d’identificació amb microxip, entre d’altres faltes.

El propietari no va presentar cap al·legació a la sanció que se li va interposar, i és per això que la Comissió Informativa General, d’Urbanisme i d’Hisenda finalment va tirar endavant la proposta de sanció, inclosa al ple d’avui dijous.

Tot i que aquest tipus de sancions no se solen tractar als plens municipals, la gravetat de les faltes han propiciat que l’Ajuntament considerés oportú debatre-ho perquè esdevingui, entre d’altres, una mesura d’advertiment per altres hipotètics casos que es poguessin produir.

L’Ordenança municipal de protecció, tinença i control d’animals de Blanes preveu sancions d’entre 1.501 i fins a 3.00 euros, per la qual cosa la multa de 2.500 euros a aquest propietari és una de les més altes que s’estableixen.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics