URGENT

Palafolls reaprofita fins a 1.700 tones de residus de rebuig en els darrers mesos per generar energia  

Compartiu aquesta història

Segons dades publicades pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, entre el període de gener a maig es van recollir a Palafolls un total de més de 1.691 tones de fracció resta, entre les quals hi ha materials recuperables.

Un cop entren a planta, es fa un procés de triatge, d’on es recuperen els materials que són susceptibles de revalorització.

Segons les dades publicades pel consorci, del total de les tones que van registrar-se aquests primers 5 mesos de l’any, gairebé la meitat corresponen a fracció no reciclable dels residus.

Això és pràcticament un 46% del total de residus del rebuig, i que traduït en xifres són més de 775 tones.

Per altra banda, un 45% del que sorgeix del triatge és matèria orgànica recuperada, en total més de 761 tones, mentre que hi ha un 9,15% restant que correspon a materials recuperats, en total més de 154 tones.

D’aquests, la majoria de tones són de paper i cartró –més de 35 tones-, seguit del film –amb 25,60– i la ferralla –també 25 tones–. També es recupera plàstic PET provinent d’envasos –unes 21 tones–, i en menys mesura mix de plàstics, vidre, bricks, metalls no fèrrics i polietilè.

Totes 3 parts de la fracció resta, sigui reciclable o no, s’utilitza per a la producció energètica, bé sigui amb la incineració en el cas de la fracció no reciclable per produir energia elèctrica o bé amb la producció de biogàs en el cas de la matèria orgànica.

Carles Salesa és el director del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.

A la planta del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme es dóna cobertura a la gestió de la fracció resta de les comarques del Maresme i del Vallès Oriental, donant servei a pràcticament 1 milió d’habitants en total.

Això es tradueix en unes 30.000 llars, que tenen energia elèctrica gràcies al reaprofitament energètic que es fa des del Consorci.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics