URGENT

El Diccionari modifica una entrada per les aportacions d’alumnes de l’institut

Compartiu aquesta història

Fa uns dies, el Diccionari.cat va modificar una de les seves entrades després de la petició de quatre alumnes de Literatura Catalana de segon de batxillerat de l’Institut Font del Ferro. I, és que algunes alumnes, llegint la novel·la “Laura a la ciutat dels sants” de Miquel Llor, van adonar-se que s’utilitzava en diverses ocasions la paraula comareig. En no saber què significa, van buscar la seva definició al diccionari i van considerar que podia ser discriminatòria per raó de gènere. 

A partir d’aquí, van fer una petició a Diccionari.cat per tal que modifiqués el significat d’aquesta paraula. N’ha donat més detalls, Josep Hernàndez, professor de Literatura Catalana de l’Institut Font del Ferro.

Uns dies més tard, van rebre una resposta informant que ja s’havia fet la modificació corresponent. En aquest sentit, Hernández confessa que els va fer molta il·lusió i els va omplir de satisfacció que s’hagi atès la seva petició. Així, ara al diccionari la paraula comaratge ja no s’atribuirà a una acció feta per les dones, sinó per ambdós gèneres sense distinció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics