URGENT

Història

Estudis a Ciutadella
Primers estudis a la Ciutadella

Ràdio Palafolls, va néixer el ja llunyà 1985 gràcies a l’empenta de diferents veïns que, veient que molts municipis del Maresme ja tenien la seva emissora local, van emprendre el primer projecte radiofònic a Palafolls. Així, els primers estudis de RP no van ser al centre de la població sinó a la zona les primeres emissions de la incipient emissora.

Pocs mesos després els estudis patien un robatori que va fer parar l’activitat de la ràdio.

RP renaixia de nou anys després en uns estudis renovats, però no moderns, a la plaça major de Palafolls, a Ca la Júlia, on hi havia també el centre cívic de Palafolls.

L’emissora subsistia amb 50 mil pessetes de pressupost anual. Això va fer que qualsevol inconvenient obligués a tancar les emissions. La climatologia tampoc va ser una bona aliada i en diferents anys dos llamps van obligar a parar les emissions durant mesos.

La ràdio però persistia amb una audiència considerable, per ser una ràdio del poble, on la gent del poble feia els principals programes.

DSC00450
El Forroll

El 1998, es tancaven definitivament els estudis de RP a la plaça major, on l’edifici ja amenaçava ruïna.

Durant els 7 anys següents l’emissora municipal va estar en silenci, fins que el 2005, l’Ajuntament de Palafolls, va tornar a rescatar la idea de posar en funcionament l’emissora com a canal d’informació. Ara però l’emissora hauria de ser més professional.

Així l’11 de juny del 2005 s’iniciaven les emissions de la nova Ràdio Palafolls, des del barri de St. Lluís.