URGENT

Els Mossos controlen les obres del Maresme per detectar-hi extorsions de les empreses de vigilància.

Compartiu aquesta història
Així van realitzar la setmana passada fins a 40 inspeccions a obres del Maresme en les quals hi havia indicis que podien estar patint extorsió. Van aixecar trenta-vuit actes administratives perquè només es va poder comprovar que les empreses acusades, la majoria en mans de gent d’ètnia gitana, realitzaven tasques de vigilància sense disposar del permís corresponent ni estar registrades com a tals. La policia confirma que en els darrers mesos s’ha estès a la comarca aquesta pràctica, que ja fa anys que funciona arreu de Catalunya .
Cada cop és més habitual veure enganxat a les tanques de la construcció un rètol presidit per una roda de carro i amb un fons de dos colors, com ara blau i vermell. També hi pot haver un cognom i la paraula control o vigilància. És la prova que en aquella obra hi ha un servei que garanteix que no hi haurà robatoris de material. No es tracta, però, de cap empresa de vigilància homologada sinó, en el millor dels casos, d’una firma de serveis que fa una feina que no li correspon i que en treu un gran benefici. Els responsables garanteixen als constructors que no els desapareixerà cap material a canvi d’una quantitat que va dels 1.500 als 3.000 euros. La majoria dels empresaris ho accepten perquè no fer-ho resulta molt més car i també perquè tenen por.

Fonts dels Mossos d’Esquadra van assegurar ahir al diari el Punt, que s’han intensificat els controls en les obres per detectar possibles casos d’extorsió als empresaris, però que no hi ha gaires denúncies per la por dels constructors. En aquest sentit, els agents intensifiquen els controls i la investigació per trobar proves clares que s’està cobrant de manera il·lícita i sota amenaça.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics