URGENT

El secretari d’Estat d’infrastructures, Víctor Morlan, assegura que en dos mesos es pot decidir el traçat alternatiu de la N-II.

Compartiu aquesta història

El president del Consell Comarcal, Pere Almera i el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, és van trobar dilluns amb el secretari d’Estat d’infrastructures i planificació ,Víctor Morlan, per tractar diferents temes de la comarca del Maresme. De la reunió va sorgir el compromís del Ministeri de Foment d’ estudiar amb més deteniment la proposta consensuada pel Maresme per tal de substituir l’actual N2 pr una nova carretera que transcorrerà paral.lela a la C32 i que preveu de quatre carrils amb limitació de la velocitat a 80 km/h.
La proposta del ministeri però és diferent. El traçat neix a l’enllaç amb la B-20 a Montgat i arriba fins al tram Tordera – Fornells de la Selva. El traçat és únic fins a arribar a Pineda, des d’on es feien quatre propostes: una opció feia baixar la carretera per la costa i les altres tres passaven per St Genis de PLF amb diferents afectacions.
Quan es va conèixer les previsions del ministeri l’ajuntament de PLF va aprovar per assentiment al ple municipal, una demanda per tal que el govern compri la concessió que va fer a Acesa de l’autopista per tal de fer-la gratuïta i evitar així trinxar el territori del Maresme, que el consistori local considera ja molt castigat per les infrastructures.
També el CCM demana la gratuïtat de l’autopista pels maresmencs, com a mínim de dilluns a divendres.
Morlan ha assegurat als representants comarcals que el tema no està tancat i s’ha marcat un termini màxim de dos mesos per prendre la decisió sobre el traçat definitiu d’aquesta carretera que ha de deixar l’actual N2 com una carretera urbana.Ràdio Palafolls/ Ràdio Pineda

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics