L’ajuntament de PLF acorda promocionar el cinema en català.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
El ple de l’ajuntament de PLF va aprovar en la seva última sessió una moció presentada per la Plataforma per la llengua, per tal de fomentar la llengua catalana en el cinema.

Amb l’aprovació d’aquests acord el nostre consistori es compromet a fomentar l’ús social de la llengua projectant a partir d’ara pel·lícules doblades o subtitulades en català. A més, segons la moció presentada, l’ajuntament haurà de exigir a les entitats o associacions a les que l’ajuntament cedeixi l’ús d’instal·lacions municipals per exhibir-hi films, que aquests siguin en català.


La moció també inclou un apartat en el que l’Ajuntament de PLF es compromet a supervisar les empreses de lloguer de DVD i pel·lícules per tal de vetllar que les versions en català siguin exposades al públic en les mateixes condicions que la resta de versions en altres idiomes.

La moció va ser aprovada per tots els grups de l’ajuntament a excepció del PP que va votar-hi en contra al entendre que no es pot controlar l’empresa privada. Escoltem els arguments del regidor popular Óscar Bermán.
-*
Tan el PSC com CIU i ERC, van votar a favor de la moció, que ara serà tramesa al parlament de Catalunya

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics