URGENT

Els treballadors de l’Hospital de Calella denuncien agressions ‘quasi diàries’ per part de pacients i acompanyants

Compartiu aquesta història
Segons els treballadors, les mancances del sistema hospitalari desperta l’agressivitat d’aquests, que no se senten ben atesos. Els treballadors entenen que la responsabilitat no és seva i exigeixen mesures de forma ‘immediata’.D’aquesta manera el comitè d’Empresa de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que aglutina els treballadors de l’Hospital de Calella, ha expressat la seva sensació d’inseguretat a la direcció del centre, ja que ‘de manera habitual’ reben agressions tant físiques com verbals de pacients i acompanyants. Tant és així que l’any passat en van formalitzar 36 denúncies, però els treballadors asseguren que els casos són molt més.
La majoria de les agressions es pateixen a urgències i emergències. El col·lectiu assegura que les mesures introduïdes per la direcció són ‘insuficients’. Pel que fa als motius de les agressions, els treballadors detecten aspectes personals dels pacients com malalties psiquiàtriques, drogoaddicció o demència , però també desperten l’agressivitat dels pacients la demora per a ser visitat, la manca d’informació durant l’espera, la tardança en els trasllats o la manca de llits d’hospitalització.La queixa també s’ha fet arribar al Síndic de Greuges i es preveu que passat el pont de l’1 de maig es convoqui una concentració davant l’Hospital de Calella per exigir les millores.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics