URGENT

Un palafollenc guanya un premi de treballs de recerca i podria patentar-ne el resultat

Compartiu aquesta història
L’ajuntament del municipi organitza anualment una mostra dels diferents treballs de recerca que fan els alumnes de batxillerat dels diferents centres escolars del municipi.

Després de la mostra i les exposicions es premien els treballs més interessants, i aquests any un d’aquests treballs guardionats ha estat el del palafollencs Eloi Cortada Vallicrosa, estudiant de l’IES Ramon Turró, pel treball “Desenvolupament pràctic d’un sistema d’il·luminació d’alt rendiment”.

Jaume Carles, director de L’IES Ramon Turró i Darder, centre on estudia Cortada, explica a aquesta emissora quina va ser la investigació del palafollenc.

Els resultats de la prova van ser tan positius que el centre va presentar el treball a un gremi d’empresaris que es van mostrar interessats, tan que s’ha plantejat que l’Eloi pugui patentar la idea d’aquests nou sistema de d’il.luminació , per si algun dia té sortida comercial. Jaume Carles, explica que l’Ajuntament de Malgrat, podria ajudar a Cortada a patentar la idea.

Els premis van ser lliurats divendres al vespreen un acte multitudinari al Centre Cultural de Malgrat, per l’alcaldessa, Conxita Campoy, el regidor d’Ensenyament, Joan Carles Tagua, el director de l’Escola Vedruna, , el director de l’IES Ramon Turró, i representants de les AMPES de l’institut i de l’Escola Vedruna.

L’any passat un treball sobre la repercussió de l’obesitat infantil al nostre Municipi va rebre un premi en la 2ª mostra de treballs de recerca de Batxillerat de Malgrat de Mar.

El treball, realitzat per dues palafollenques; Maria Esteo i Natàlia Machín, duia el nom de l’obesitat infantil a PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics