El Maresme és la segona comarca catalana amb més creixement econòmic.

La nostra comarca és rera el Garraf, i empatada amb el Barcelonès, la que va aconseguir uns resultats econòmics més importants de la demarcació de BCN. Tot i això van ser les que menor riquesa per càpita van generar, segons un informe elaborat per la Cambra i la Diputació
Els directors de l’estudi van explicar que la major part d’aquest dinamisme econòmic es va produir en sectors com la construcció o els serveis, especialment al Maresme va ser el sector turístic, per tant no va ser pas en creixement industrial que revertís en els treballadors.
Així, segons desglossa el treball, les dades del producte interior brut (PIB) per càpita indiquen que les comarques més ben situades són el Barcelonès (amb més de 21.000 euros per habitant), el Vallès Occidental (amb 16.000 euros) i el Vallès Oriental (també amb16.000).
El treball explica que la demarcació de Barcelona va créixer l’any 2005 en termes reals un 2,9%, mig punt més que un any abans, gràcies al dinamisme de la construcció (que va créixer un 5,3%) i dels serveis (4,1%), però amb els descensos de l’agricultura i, per quart any consecutiu, de la indústria (-0,5%).
L’informe també recull el creixement en el nombre de treballadors estrangers, de l’ordre del 31% anual des de l’any 1998.
Esquerra vol aconseguir ser la clau de la governabilitat del nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics