URGENT

La sinistralitat laboral a la comarca del Maresme en aquests primers mesos de l’any, és la més alta en 3 anys.

Compartiu aquesta història
Segons les dades recollides per l’Observatori de Desenvolupament Local del Maresme durant el primer trimestre de 2007, en tres mesos 1714 treballadors van haver d’agafar la baixa després d’haver patit un accident laboral. En un d’aquests sinistres una persona va perdre la vida.

La xifra d’accidents laborals comptabilitzada al Maresme durant el primer trimestre de 2007 és la més elevada dels últims tres anys.
Segons l’observatori una possible explicació d’aquesta dada és que ha estat el trimestre en el qual s’han registrat més afiliats a la seguretat social des de l’any 2002 (en concret, a 31 de març la xifra era de més de 96.000 persones) la qual cosa fa que augmenti el nombre de treballadors potencials a tenir un accident de treball. L’increment de la sinistralitat laboral s’ha produït entre el col·lectiu d’homes i s’ha reduït en el de dones. Durant el primer trimestre del 2007, els homes han tingut el 81,2% dels accidents i les dones el 18,8% restant.
La dada més positiva del trimestre ha estat que en el 98,8% dels casos les lesions dels accidentats han estat de pronòstic lleu. Tot i això, cal lamentar la mort d’un treballador de la construcció durant el mes de març. En el decurs de l’any 2006, van perdre la vida en accident de treball a la comarca del Maresme 3 persones.Com ja és habitual el sector serveis és el que ha registrat un percentatge més elevat de sinistres , més del 41%, seguit de la construcció 32 i mig %, la indústria 24 i mig% i l’agricultura 1 i mig %.
El 58% de les persones que han patit un accident laboral tenien un contracte laboral fix i en el 42% restant el contracte era eventual.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics