URGENT

El PSC revalidaria la majoria absoluta a PLF, i l’amplia a costa dels regidors del PP.

Compartiu aquesta història

Valentí Agustí serà de nou l’alcalde de PLF, si es compleixen les previsions de l’enquesta que ha fet aquesta emissora.

L’enquesta, realitzada via telefònica a 120 persones, presenta una majoria aclaparadora de persones que si les eleccions fossin demà votarien al PSC.
L’enquesta feta per RP, no és científica, ja que s’ha fet a partir d’una mostra de 120 trucades aleatòries en números de telefon del nostre municipi, però sense atendre a criteris sociodemogràfics, com ara edat, sexes o representativitat territorial.

Tot i això, la mostra realitzada ha estat a 120 persones, que representa més 2% dels palafollencs cridats a les urnes el proper diumenge.

La dada més significativa és que a falta de 6 dies per les eleccions el 31.62% dels palafollencs encara no saben aquí votar, o el que és el mateix 3 de cada 10 persones no tenen definit el seu vot de cara a les properes eleccions municipals, o no el van voler fer públic durant l’enquesta, el que s’anomena vot ocult.


De les persones que sí han expecificat el seu vot, el 61’80% asseguren que el seu vot serà pel PSC. La segona força política a PLF serà CIU, que aconsegueix a l’enquesta el 21’01 % dels vots. En canvi la quarta força serà ERC amb quasi el 8’65% dels vots a l’enquesta i amb un percentatge similar es matenen el PP i ICV EUA.

Percentatges globals, comptant-hi els dubtosos.

Percentatges de vot (sense comptar els indecisos)

Si realitzem la llei de Hondt, que és la que distribueix el nombre de regidors segons els resultats electorals, el PSC aconseguiria entre 8 i 9 regidors, CIU mantindria els seus 3 regidors municipals, ERC mantindria el seu i PP podria perdre entre 1 i els dos regidors a PLF, que anirien a parar al PSC, mentre que Iniciativa no arribaria a aconseguir representació a PLF.


L’enquesta revela que el 55% dels palafollencs no coneixen al candidat d’ICV EUA, Juan Andrés Osorio. Tampoc és molt conegut Jordi Pedemonte. El líder dERC a PLF és desconegut per a un 25’8% dels palafollencs. Un resultat similar al d’Óscar Bermán. Segons l’enquesta de RP, el 25%, 1 de cada 4 palafollencs, no sap qui és el líder popular.

El 22.4% dels entrevistats desconeix qui és Xavier Dalmau, el cap de llista de CIU.

En canvi sols un 1.7% dels enquestats desconeix qui és Valentí Agustí, l’alcaldable socialista a les properes eleccions municipals.

Aquests resultats de desconeixament tampoc són d’estranyar quan atenem al resultat d’una altra pregunta feta a l’enquesta de RP.

Als enquestats els preguntàvem si els interessa el que passa en la campanya electoral, si van als mítings o si segueixen el desenvolupament de la campanya a través de la ràdio. Doncs, el 60 i mig % dels palafollencs no els interessa o no segueixen la campanya electoral. En canvi un 39.5%, segueix atentament o esporàdicament la campanya electoral.

També hem demanat una valoració dels polítics, d’entre l’1 i el 10, per tal d’evaluar-los, com si de l’escola es tractés.

Dels 5 caps de llista a les properes eleccions municipals, sols 2 passen el tall del suficient.

Notes als candidats

El més ben valorat és Valentí Agustí amb una nota mitjana del 6.9. Justament un punt per sota es troba Xavier Dalmau amb un 5.9.
La resta de caps de llista suspenen. Jordi Pedemonte aconsegueix quasi un aprovat amb un 4.9 de valoració de l’electorat palafollenc. Juan Andrés Osorio aconsegueix un 4.3 de valoració, mentre que Óscar Bermán aconsegueix la nota més baixa amb un 3.3 de valoració.

L’enquesta, s’ha realitzat entre els veïns de PLF en el decurs de dijous, divendres i dissabte, amb 120 trucades de veïns de diferents zones del nostre municipi, sempre amb persones majors d’edat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics