URGENT

Esquerra vol impulsar una gestora a St Genís.

Compartiu aquesta història
Aquesta entitat, que es coneix amb el nom d’entitat municipal descentralitzada, gestionaria des de St Genís alguns aspectes que ara es decideixen des del consistori palafollenc. De fet es tracta d’una mena d’ajuntament, que depèn d’un altra consistori. La idea dels republicans és poder arreglar l’abandó que té, segons ells, St Genís i a més afiançar el sentiment de pertinença a un col·lectiu.
Aquesta proposta la van presentar ahir al migdia als veïns de St Genís que van assistir a l’acte a l’associació de veïns.
Segons esquerra, a Catalunya ja hi ha 58 entitats com la que proposen per a St Genís, entitats que per llei tenen una sèrie de competències i que a més pot pactar-ne d’altres amb el consistori del que depen administrativament. Xavier Salicrú nº2 d’Esquerra i veí de St Genís explica quines són aquestes competències.

Per tal de gestionar aquestes competències, el consistori de PLF hauria de crear una partida pressupostària anual per a l’entitat, que s’encarregaria de gestionar aquests diners segons les seves necessitats.

El membres de l’entitat haurien de ser ecollits a través d’eleccions municipals, i serien 1 president i 3 vocals.El president de l’associació de veïns de St Genís, Jordi Ballbé, que va presentar l’acte dels republicans d’ahir, va afirmar que era una bona opció per solucionar els problemes de St Genís, que ja a principis del segle passat va intentar separar-se de PLF per unir-se a Malgrat i després va intentar tenir consistori propi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics