URGENT

El cementiri de Lloret s’incorpora al Museu Obert de la població.

Compartiu aquesta història

La idea és que els panteons existents, la majoria de l’època modernista, siguin objecte de visita per part de veïns i turistes, donat el seu valor arquitectònic ja que conté importants mostres de l’art funerari català de principis de segle 20.

Al cementiri destaquen les obres d’artistes com Puig i Cadafalch, Vicenç Artigues, Ismael Smith o l’escultor Bonaventura Conill i Montobbio (deixeble de l’Escola Gaudí).

El cementiri de Lloret, construït l’any 1896 pel mestre Joaquim Artau, ha estat adequat i netejat en els últims anys. Per tal de facilitar les visites, ara s’han col·locat plafons informatius en cada element, en català, castellà i anglès. També participa en la iniciativa Lloret Turisme, que editarà fulletons i postals del cementiri. Una altra col·laboració és la que demana l’ajuntament als propietaris dels panteons, perquè inverteixin temps i diners en el seu manteniment.

Cal tenir en compte que en el cementiri hi ha 37 elements, entre panteons i hipogeus, d’interès modernista. Els encarregaven, a l’època, persones adinerades, com grans terratinents i indianes que havien fet fortuna a Amèrica.

NOVA RÀDIO LLORET

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics