URGENT

Aprovada la proposició de CiU per tenir en compte les alternatives al desdoblament de la N2

Compartiu aquesta història

La Comissió de Foment del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una proposició no de llei de CiU que insta el Ministeri de Foment a tenir en compte totes les alternatives en la redacció de l’estudi informatiu de millora de la N-II al Maresme.
La proposició també reclama que ho faci procurant minimitzar els efectes als municipis implicats especialment en el tram entre Pineda de Mar i Tordera, en aquells aspectes que pugui afectar la població de Sant Genís de Palafolls.

El diputat de CiU del Maresme, Josep Sánchez Llibre, ha assenyalat que l’estudi informatiu de la Direcció General de Carreteres sobre el desdoblament de la N2 preveu una alternativa que, si s’arriba a realitzar, suposaria una gravíssima afectació per al nucli de Sant Genís de Palafolls.

Aquesta proposició neix de la visita que el diputat nacionalista Jordi Jané va fer a St. Genís, acompanyat de la cúpula de la federació del nostre municipi. A St. Genís es van reunir amb el president de l’associació de veïns, que va plantejar les inquietuds que ha suscitat les diferents opcions de desdoblament de la N2 que afecten St. Genís.

Respecte a la proposta no de llei del grup de Convergència i Unió sobre el traçat alternatiu a la N-II entre Arenys de Mar i Palafolls, Joan Herrera, d’ICV, ha exposat que qualsevol alternativa a la N-II ha de passar per la millora del servei de rodalies i aposta per la supressió total o parcial del peatge de la C32. Segons els ecosocialistes l’alternativa a la N-II és la gratuïtat de l’autopista del Maresme, tal i com van demanar els partits amb representació al consistori palafollenc en aquesta passada legislatura. L’ajuntament de PLF reclama la recuperació que té Acesa de l’autopista i fer-la gratuïta.

Amb l’aprovació d’ahir al congres, el govern espanyol tindrà en compte els dictàmens i recomanacions que es facin des del territori implicat, en aquests cas el CC del Maresme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics