URGENT

Les escoles de PLF han de buscar elles els mestres per cobrir les vacants.

Compartiu aquesta història
La falta de mestres a les escoles palafollenques, continua després de 3 jornades lectives d’escola. El passat dimecres, primer dia de classe, entre les dues escoles de primària del nostre municipi mancaven 12 mestres per completar les plantilles docents, ja divendres es van nomenar alguns substituts, però encara avui dilluns no s’ha arribat a la normalitat.

Al CEIP les Ferreries de PLF, mancaven dimecres 8 mestres i a hores d’ara encara falten cobrir 3 vacants, i al CEIP Mas Prats, encara falta nomenar 1 substitut de les 4 places vacants que hi havia dimecres passat.

Segons el director de l’escola les Ferreries de PLF, Marià Mañé, la pròpia escola ha donat noms al departament per cobrir les vacants pendents, ja que, segons Mañé, el govern català argumenta que cap mestre vol venir al nostre municipi a treballar. Escoltem a Marià Mañé:

Ja l’any passat un grup de Pares i Mares es va queixar de la falta de professorat a l’escola les Ferreries de PLF, i enguany la protesta s’ha tornat a fer evident amb la pancarta penjada a l’entrada de l’escola que qualifica la situació de vergonyosa.

El Ceip Mas Prats per la seva banda, va haver de fer esforços per soplir les 4 vacants que tenia el primer dia. La directora del centre, Contxi Gomez, espera que avui es pugui cobrir la vacant que hi ha al CEIP Mas Prats.

Es dóna el fet que les dues escoles de PLF van demanar a finals del curs passat una moratòria per aplicar la 6a hora als centres palafollencs per evitar la falta de mestres a l’inici de curs. La petició va ser denegada i les dues escoles de primària del nostre municipi ja apliquen la 6a hora.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics