URGENT

Tornen les 1000 i una nits a PLF, aquesta setmana amb Nicaragua.

Compartiu aquesta història

Aprofitant la presència de dues persones del poble de San Isidro, Nicaragua al nostre municipi, aquesta setmana torna a realitzar-se el cicle de les 1000 i una nits, en aquests cas per parlar del país centreamericà.

Es tracta d’una xerrada explicativa sobre Nicaragua i també del poble agermanat amb PLF, San Isidro.

Es tracta de Teresa Espinosa, membre de l’associació Guayabal, que actua de contrapart civil dels treballs de solidaritat a San Isidro i de Roger Ribas, president de la cooperativa agrícola del municipi nicaragüenc.
Aquestes dues persones, que són a PLF des de la passada festa Major, aprofiten la seva visita per instruir-se i conèixer el funcionament per exemple de la cooperativa agrícola de casa nostra, i poder aplicar allà el què han conegut aquí.

Tan Ribas com Espinosa seran presents al cicle de les mil i una nits juntament amb una palafollenca que ha viscut llargues temporades al municipi nicaragüenc i per tan ens podran apropar la realitat d’un dels països més pobres del continent americà, tal i com explica Natalia Sin, tecnica de cultura i jovetut de l’Aj. De PLF.

A principis d’aquests any, l’ajuntament de PLF va fer una beca per tal que 3 mestres de diferents escoles de San Isidro poguessin visitar el nostre municipi i conèixer les formes de treball del professorat català. A més van rebre instrucció d’informàtica i de cultura catalana amb el compromís d’estendre els coneixements als seus col·legues de professió a San Isidro.

La sessió del cicle de xerrades multiculturals, les 1000 i una es farà divendres a les 9 del vespre al Mid de PLF.
En aquests cicle ja s’ha parlat de la Índia, del Senegal, colombia i de Grècia.

Els dos nicaragüencs que participaran a les 1000 i una nits de divendres marxaran cap a Nicaragua el proper dimarts.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics