L’ACA rectifica i decideix ubicar definitivament la depuradora a Montpalau.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Després de 15 anys d’endarreriments en la construcció de la depuradora de l’alt Maresme que ha de donar servei a Palafolls, i a 4 poblacions més de la zona nord de la comarca, ahir es va arribar a un acord unànime entre tots els alcaldes implicats.

L’acord passa per rebutjar la proposta feta per l’ACA de fer la depuradora a la façana marítima entre Sta. Susanna i Pineda, i que des del primer moment va ser rebutjada per agents socials, econòmics i polítics de Pineda, i tornar a valorar el projecte iniciat el 1999 que preveia la depuradora a la pedrera de Montpalau a Tordera.

Zona de Montpalau, a Tordera. FOTO: GUMINFO
Aquests projecte es va licitar i fins i tot va començar a fer-se ara fa 8 anys, però amb el canvi de govern a la Generalitat, el nou conseller de Medi Ambient, llavors el mataroní Salvador Milà, va decidir parar les obres i replantejar-se el projecte, ja que es considerava una opció molt cara i difícil, ja que s’ha de bombar l’aigua cap a la muntanya.

Finalment ahir, l’ACA va decidir tornar al projecte inicial de Montpalau, amb una sèrie de rectificacions i millores a la instal·lació prevista el 99.
La depuradora serà semicoberta, i no afectarà cap espai protegit, com si feia a la façana marítima de Pineda.

Com a novetat s’ha decidit que les aigües tractades a la depuradora siguin tornades de nou al riu Tordera a la zona de Fogars, i no llençades directament al mar.

Tordera a canvi de deixar fer la depuradora al seu terme municipal, ha aconseguit el compromís de l’ACA de construir 4 plantes de tractament d’aigües a diferents urbanitzacions del municipi que encara no en tenen.L’ACA també es compromet a crear un centre medioambiental i segons l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia també s’està parlant de la construcció d’un local social per a Sant Pere de Riu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics