URGENT

L’ACA rectifica i decideix ubicar definitivament la depuradora a Montpalau.

Compartiu aquesta història
Després de 15 anys d’endarreriments en la construcció de la depuradora de l’alt Maresme que ha de donar servei a Palafolls, i a 4 poblacions més de la zona nord de la comarca, ahir es va arribar a un acord unànime entre tots els alcaldes implicats.

L’acord passa per rebutjar la proposta feta per l’ACA de fer la depuradora a la façana marítima entre Sta. Susanna i Pineda, i que des del primer moment va ser rebutjada per agents socials, econòmics i polítics de Pineda, i tornar a valorar el projecte iniciat el 1999 que preveia la depuradora a la pedrera de Montpalau a Tordera.

Zona de Montpalau, a Tordera. FOTO: GUMINFO
Aquests projecte es va licitar i fins i tot va començar a fer-se ara fa 8 anys, però amb el canvi de govern a la Generalitat, el nou conseller de Medi Ambient, llavors el mataroní Salvador Milà, va decidir parar les obres i replantejar-se el projecte, ja que es considerava una opció molt cara i difícil, ja que s’ha de bombar l’aigua cap a la muntanya.

Finalment ahir, l’ACA va decidir tornar al projecte inicial de Montpalau, amb una sèrie de rectificacions i millores a la instal·lació prevista el 99.
La depuradora serà semicoberta, i no afectarà cap espai protegit, com si feia a la façana marítima de Pineda.

Com a novetat s’ha decidit que les aigües tractades a la depuradora siguin tornades de nou al riu Tordera a la zona de Fogars, i no llençades directament al mar.

Tordera a canvi de deixar fer la depuradora al seu terme municipal, ha aconseguit el compromís de l’ACA de construir 4 plantes de tractament d’aigües a diferents urbanitzacions del municipi que encara no en tenen.L’ACA també es compromet a crear un centre medioambiental i segons l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia també s’està parlant de la construcció d’un local social per a Sant Pere de Riu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics