URGENT

L’últim setembre ha estat el més sec a Catalunya des del 1996.

Compartiu aquesta història

Les precipitacions registrades aquest mes de setembre a les conques internes de Catalunya han estat excepcionalment minses, amb un valor conjunt de 14 mil·límetres la qual cosa significa 56 mil·límetres per sota de la mitjana històrica d’aquest mes.

D’altra banda, la distribució de les precipitacions al llarg del territori ha estat molt irregular i dispersa amb uns màxims a les comarques del Berguedà, Solsonès i Tarragonès i uns mínims al Bages, Pla de l’Estany, Segarra i Vallès Occidental. Es per això que es manté la situació de sequera del mes de setembre, sense poder salvar cap de les conques que estaven en excepcionalitat.

Una conseqüència important de l’escassetat de les pluges al setembre és la reducció de les aportacions naturals als embassaments a valors molt reduïts per aquesta època.

S’espera que amb l’arribada de pluges a la tardor les conques i els sistemes catalans podrien recuperar-se progressivament, però el Departament de Medi Ambient recorda que cal estalviar per optimitzar els recursos i fer-ne un ús eficient.
La conca de la Tordera, de la qual depenem nosaltres es troba en fase d’excepcionalitat ja que s’han acumulat 91 litres per metre quadrat, molt per sota dels 172 que caldria per sortir del nivell d’excepcionalitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics