URGENT

La policia de Malgrat diu, en les seves diligències, que un dels manifestants de Can Feliciano, va utilitzar un nadó com escut humà

Compartiu aquesta història
Les 7 persones denunciades per la protesta contra la tala dels arbres de Can Feliciano de Malgrat de Mar, han publicat en un web l’atestat policial referent als primers dies de la protesta, quan van aconseguir parar la tala dels arbres.

L’atestat, de 7 fulls, explica a la fiscalia els primers moments de la protesta ciutadana, que es va mobilitzar el 27 d’agost per aturar la tala dels arbres, necessària per dur a terme el projecte de millora de la riera de Malgrat.

Segons aquestes diligències policials, els congregats en un primer moment van mostrar una agresivitat notoria, i fins i tot els agents policials van temer un enfrontament fisic amb els manifestants.

Part de les diligències de la policia local

El document també explica que la policia va intentar dialogar amb els protestantrs però que aquests no atenien a raons i que l’agressivitat va augmentar davant la tala de 4 o 5 arbres.

L’atestat policial també acusa a un dels protestants, identificat en la diligència, d’utilitzar un nadó com escut per tal d’aconseguir els seus proposits.

Segons el cos de la policia local de Malgrat els protestants estaven creant greus perjudicis a la circulació rodada i un greu desordre públic i incitaven, textualment, a la resta de manifestants a fer accions violentes amb el seu comportament.

Els 7 denunciats, entre les quals un regidor del consistori malgratenc i el president del grup excursionista de Malgrat, han fet públic un comunicat on asseguren que duran la protesta no es va faltar el respecte a ningú, on neguen que s’utilitzessin escuts humans i asseguren que no es va dur a terme cap acte agressiu ni atemptat contra la seguretat ciutadana.
L’empresa que fa les obres de millora, Hidrocanal SL, va denunciar als 7 participants, amb les diligències de la policia local a la mà i la vista judicial per faltes s’ha previst pel proper 21 de novembre.

Consulteu la resta de l’atestat a la plana web de “l’Arbreda”

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics