URGENT

Els estrangers que viuen a PLF representen el 6.3% total de la població.

Compartiu aquesta història
Les dades han estat recollides pel Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal del Maresme a partir de les xifres facilitades pels padrons municipals i per la Secretaria per a la Immigració.

Així a PLF hi viuen en total 8136 persones de les quals 516, són persones estrangeres, cosa que representa el 6.3%.
El percentatge de població estrangera a PLF, és la meitat que el percentatge de Catalunya, que es troba al 13.8%, i es troba 5 punts per sota que el de la comarca del maresme, que es situa a l’11.5%, o el de Malgrat de Mar, amb un 11.3%.

Calella és la població maresmenca amb un percentatge més alt, amb un 23% seguit de Pineda amb el 16% de la població estrangera

Fem una ullada a les procedències dels nostres conciutadans.

Destaca la presència europea al nostre municipi. Quasi la meitat dels estrangers que viuen a PLF, prop de 250, són de països europeus. Dins aquests grup cal destacar la presència de persones vingudes d’Itàlia, 37, o d’alemanya, 33.

El segons continent que aporta més estrangers a PLF, és Amèrica. A PLF hi viuen en total 168 persones vingudes del nou continent, de les quals la immensa majoria d’Amèrica Llatina. Així cal destacar les quasi 90 persones d’orígen colombià o les 27 vingudes des d’Argentina.

A PLF hi viuen 90 persones vingudes del continent Africà, dels quals més de la meitat, 65, són de la part septentrional, mentre que 25 són originaris de l’Àfrica subsahariana.

En canvi sols 8 palafollencs són originaris d’Àsia, la majoria d’Armènia i sols 1 prové d’Oceania, concretament d’Austràlia.

Així el col.lectiu més gran de persones immigrades a PLF és el provinent de Colòmbia, amb 91 persones, cosa que representa el 17,6%, segons dades del padró municipal a data 31 de desembre.
Aquests índex de població estrangera ha pujat lleugerament, un 0.3%, respecte l’any 2005.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics