URGENT

PLF retira la creu de terme que es trobava a terrenys de Malgrat de Mar.

Compartiu aquesta història

L’ajuntament de PLF ha retirat finalment la creu de terme que per error s’havia col.locat en el terme municipal de Malgrat de Mar. La creu es trobava just a l’inici del pont que uneix Malgrat i Blanes, per la carretera del Pixota.
El grup municipal d’ERC havia denunciat a principis de mes la presència d’una creu que suposadament havia col.locat el consistori palafollenc per delimitar el seu terme.

L’alcaldesa de Malgrat, Conxita Campoy va assegurar que si realment era una obra del consistori palafollenc, demanaria que es retirés.

L’alcalde de PLF ja va anunciar a RP, l’endemà del ple de Malgrat, que si realment la creu estava mal situada la canviarien de lloc de seguida i la col.locarien el territori palafollenc, i va assegurar que es deu a un error no intencionat.

La creu ja ha estat retirada del seu primer emplaçament i fonts municipals asseguren que es posarà a la curva del pont del pixota, sota la via del tren en territori municipal de PLF.

Aquesta és una de les 4 creus de terme que el consistori ha col.locat en punts del municipi; una a l’entrada de St Lluís, una altre a Miralles i una última a l’entrada al polígon de Can Puigverd, prop de Tordera.
El fet que alguna d’aquestes creus aparegues amb rams de flors van fer sospitar al consistori malgratenc que es tractava de creus de recordatori d’accidents de trànsit mortals o una campanya de sensibilització viaria, quan realment són creus de terme, de les que encara alguns municipis com Pineda conserva les seves originals.
Les creus servies per delimitar el terme municipal i de retruc donar-li certa protecció divina.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics