URGENT

Aquest cap de setmana ha fet 2 anys dels forts aiguats a PLF.

Compartiu aquesta història
La matinada del 13 d’octubre del 2005, l’observatori meteorològic de ST Genís de PLF recollia en poques hores 118 l/m2.
Aquell aiguat va provocar innundacions en diferents punts del nostre municipi, principalment en la zona dels carrers Salvador Espriu, Costa Brava, i la majoria de carrers que baixen del barri Sta Maria com ara, Pau casals, Capdevila, Can Croses o Mas Pinell.

La tempesta va negar baixos i escales de comunitats tal i com recorda Jordi Abad, veï afectat, i que va exercir de portaveu de la plataforma d’afectats que es va constituir just després dels aiguats.

La demora dels ajuts i la falta de resposata per part del consistori palafollenc davant dels afectats dels aiguats, van obligar als veïns a organitzar-se en una plataforma que a principis del mes de novembre organitzava una taula oberta amb representants polítics i tècnics l’ajuntament de PLF. Arrel de la reunió el consistori es va implicar per tal que els veïns cobressin del consorci de compensacions d’assegurances. L’alcalde de PLF es va comprometre a realitzar en bre les obres del pla director que havien de canviar el clavegueram en els punts crítics on va fallar aquella matinada. Ara dos anys més tard el sistema de clavegueram s’ha substituit en la majoria de punts crítics; en la zona Costra Brava – Salvador Espriu, una de les més afectades aquella matinada, i els carrers que evacuen les aigües tan netes com brutes del Barri de Sta Maria, i que ho feien en canonades molt estretes, com en el cas de l’avd Pau Casals o Mas Pinell.

Això fa que el portaveu de la plataforma d’afectats Jordi Abad asseguri que el compromís fet en el seu dia per l’ajuntament ja s’ha complert, i que d’entrada tot estar correcte.

Abad ha agraït la col.laboració del consistori, tot i que reconeix que s’ha fet esperar, i que la plataforma ja disposa dels documents que havia solicitat.
El portaveu de la plataforma també ha destacat el pla d’emergència que ha efectuat la policia local del nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics