El servei de respir de PLF ampliarà la seva oferta amb un menjador a principis del proper any.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El servei que ja fa mesos que funciona vol donar un moment de descans als cuidadors de persones grans i afectades d’alguna malaltia degenerativa, com ara l’alzheimer. Aquestes persones necessiten una atenció continuada, cosa que obliga als cuidadors, normalment la pròpia família, a restringir les seves activitats diàries.
És per això que el servei es diu de respir, ja que dóna uns moments de descans als cuidadors .

El servei es va posar en marxa sols al matí, de 10 a 1 del migdia, però davant la demanda el passat mes de setembre es va ampliar l’horari, matí i tarda. A partir del proper any 2008, les hores del migdia també es cobriran pel servei de respir amb 2 hores més, amb servei de mejnador, tal i com explica la regidora de Serveis socials de l’ajuntament de PLF, Dolors Aguera.

Actualment el Respir ofereix servei a uan 15 de persones, i un cop s’amplii l’horari amb el menjador s’espera ampliar també el nombre de persones beneficiaria del servei.


Casal d’avis de PLF, on es fa el servei de respir. FOTO; palafolls.org

Segons la regidora, és a la consulta del metge de capçalera on es detecten els casos de persones que poden utilitzar el servei de Respir. Tot i que no tots els avis volen participar-hi, Agüera assegura que en el servei es fan diferents activitats dirigides i especialment dissenyades per treballar la memòria.

Les persones interessades en aquests servei es poden dirigir a l’Area de serveis socials de l’ajuntament de PLF, al carrer Francesc Macià n1 de PLF, on us informaran de la tarificació i de les condicions del servei de Respir.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics