URGENT

El servei de respir de PLF ampliarà la seva oferta amb un menjador a principis del proper any.

Compartiu aquesta història

El servei que ja fa mesos que funciona vol donar un moment de descans als cuidadors de persones grans i afectades d’alguna malaltia degenerativa, com ara l’alzheimer. Aquestes persones necessiten una atenció continuada, cosa que obliga als cuidadors, normalment la pròpia família, a restringir les seves activitats diàries.
És per això que el servei es diu de respir, ja que dóna uns moments de descans als cuidadors .

El servei es va posar en marxa sols al matí, de 10 a 1 del migdia, però davant la demanda el passat mes de setembre es va ampliar l’horari, matí i tarda. A partir del proper any 2008, les hores del migdia també es cobriran pel servei de respir amb 2 hores més, amb servei de mejnador, tal i com explica la regidora de Serveis socials de l’ajuntament de PLF, Dolors Aguera.

Actualment el Respir ofereix servei a uan 15 de persones, i un cop s’amplii l’horari amb el menjador s’espera ampliar també el nombre de persones beneficiaria del servei.


Casal d’avis de PLF, on es fa el servei de respir. FOTO; palafolls.org

Segons la regidora, és a la consulta del metge de capçalera on es detecten els casos de persones que poden utilitzar el servei de Respir. Tot i que no tots els avis volen participar-hi, Agüera assegura que en el servei es fan diferents activitats dirigides i especialment dissenyades per treballar la memòria.

Les persones interessades en aquests servei es poden dirigir a l’Area de serveis socials de l’ajuntament de PLF, al carrer Francesc Macià n1 de PLF, on us informaran de la tarificació i de les condicions del servei de Respir.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics