URGENT

L’ajuntament de PLF prepara un llibre sobre el periòde de la Guerra Civil al municipi

Compartiu aquesta història
Avui hem descobert sobre què tractarà el llibre que cada any regala el consistori als palafollencs per les dates nadalenques. Segons ha confirmat a RP l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, el llibre és un repàs als anys de la guerra Civil al nostre municipi. Escoltem a Valentí Agustí.

El llibre encarregat a Jordi Amat repassarà la vida quotidiana a mitjans i finals de la decada dels 30 a PLF, una epoca en la que el municipi no sobrepassava els 1200 habitants, i estava practicament dedicat a l’agricultura i al sector primari. El mateix Amat, que es professor d’institut a Calella, també s’ha encarregat de redactar la història de la Guerra Civil en diferents municipis de la zona., com ara Pineda, Tordera, Calella o Premià.

Jordi Amat i Teixidor, autor del llibre

Agustí explica el mètode que s’ha seguit per fer el llibre d’aquests Nadal, i explica que la narració es farà amb la màxima neutralitat possible.

El llibre d’enguany, del qual encara no coneixem el titol, serà un més de la llista de titols editats per el consistori palafollenc per recuperar la història del nostre municipi. En anteriors Nadals, s’han publicat llibres com Estany Bufador, L’Impenitent germà de Roig i Jalpí, El comic sobre la història de PLF, entre d’altres que repassen diferents episodis de la nostra història.

Just fa una setmana s’encetava, a través de les declaracions de diferents líders polítics de PLF a aquesta emissora, una agra polèmica sobre la idionitat o no de repassar la història més recent del nostre país.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics