URGENT

A PLF es comença a notar el descens de la construcció.

Compartiu aquesta història
Un dels sectors econòmics més importants en el últims anys comença a desinflar-se a poc a poc. A PLF les dades que corroboren aquesta realització de la construcció la trobem en el nombre de llicències que dóna l’ajuntament de PLF per tal de construir nous habitatges al nostre municipi. Segons dades oficials l’any 2003 es va donar llicència d’obres majors, per fer 280 habitatges nous a PLF, un nombre inferior al corresponent a l’any 2006, quan es van emetre un total de 325 llicències per a nous habitatges. Això significa que entre el 2003 i el 2006, el nombre de llicències d’obres va augmentar a PLF el 16%.

Gràfic sobre nombre de llicències d’obres de PLF.
Any 2005 des de febrer fins desembre, i 2007 de gener a juny.

En el primer semestre de l’any, el ritme es mantenia amb 133 llicències concedides, cosa que suposa aproximadament el 40% respecte l’any anterior, i per tant una certa desacceleració, però segons ha informat l’ajuntament de PLF el ritme ha baixat considerablement aquests segon semestre de l’any, tot i que no hi ha encara dades sobre el nombre de llicencies atorgades fins al dia d’avui.
Un altra exemple clar de la relentitatzació de la construcció la trobem en la retirada voluntària d’un expedient de llicència d’obras que ha fet una empresa que havia de construir 70 pisos nous a PLF, a la zona de la biblioteca, com a primera fase d’un projecte més gran. L’empresa, que ja havia començat els tràmits per aconseguir la llicència, va demanar a l’Ajuntament de PLF paral.litzar l’expedient d’obres.

Tot i això l’Ajuntament de PLF continua donant llicències per a la construcció de xalets, i de nous pisos, i en breu podrien començar les obres dels 32 pisos de protecció oficial just davant la biblioteca municipal de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics