URGENT

Tordera aprova una ordenança per ocupació de la via pública.

Compartiu aquesta història

Tordera aplicarà a partir del mes de gener del 2008 aquesta nova ordenança per l’ocupació de la via pública relacionada amb la construcció d’edificis i d’altres activitats. Aquesta ordenança és el primer cop que es cobrarà a la població veïna.

Segons la regidora d’Hisenda, Sílvia Català (CiU), la nova ordenança estableix un seguit de preus públics per a cadascun dels elements habituals en les construccions que les promotores deixen al carrer mentre duren les obres. D’aquesta manera els sacs de runa i els contenidors pagaran per dia d’ocupació i les tanques també en funció dels tant per cent de carrer que ocupen. Pel que fa als talls de carrer per obres i amb autorització costaran 13 euros la primera hora i a partir d’aquí, 33 euros per hora o fracció. L’objectiu, segons la pròpia regidora, «és ordenar el sector i les activitats que afecten l’activitat normal del municipi i, en especial, els veïns que les han de suportar les seves inconveniències.

A PLF ja fa temps que s’aplica unes ordenances similars per l’ocupació de la via pública, tant per als elements que ocupen la via en obres de construcció com contenidors o sacs i també per talls de carrers. En aquests últim concepte a PLF, els preus varien segons les hores que está tallat el carrer. Així un tall total del carrer de fins a 6 hores costa 25,5€, i si el carrer ha d’estar tallat tota la jornada, costa 54€ amb 20 centims.En el ple de Tordera també es van aprovar –amb el suport per primera vegada d’ERC, a l’oposició– la resta d’ordenances amb vista al 2008. De les 38 que s’apliquen al municipi, 15 tindran un augment, la majoria, el de l’IPC. D’altres impostos pujaran fins el 6% com ara L’impost de tracció mecànica, l’impost d’activitats econòmiques, la taxa de les escombraries, l’assistència geriàtrica de Cal Comte o els guals ja que segons el consistori, l’any passat no es va aplicar cap puja en aquests impostos locals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics