URGENT

Un informe suggereix alliberar d’edificis les platges de Malgrat i Sta. Susanna.

Compartiu aquesta història

El Ministeri de Medi Ambient ha fet públic recentment l’informe; L’estratègia per a la sostenibilitat, amb el que es fixen mesures dràstiques per alliberar de ciment les platges catalanes. Les més mal parades són les de Malgrat i Sta. Susanna.

L’informe suggereix que cal alliberar de ciment una franja de 500 metres des del mar, cosa que afecta a un munt d’hotels, càmpings, bars i restaurants de la zona turística de molts municipis catalans. La intenció és tornar aquests espais el seu estat original.

En el cas de Malgrat, segons l’informe, cal prendre mesures als límits nord i sud de la població. Al nord hi ha el Delta de la Tordera on s’hi troben diferents càmpings en zona de protecció natural. Al sud, l’estudi demana que s’incloguin en el domini públic marítim terrestre, els terrenys entre la via del tren i la platja. És a dir caldria enderrocar hotels, apartaments, hotels, càmpings i restaurants que actualment ocupen aquesta franja. L’estudi demana el mateix en terrenys de Sta. Susanna, o Calella.

Tot plegat són les dades d’aquests estudi encarregat pel Ministeri de Medi Ambient, que podria afectar, si es prenen en consideració aquestes mesures, a una de les zones turístiques per excel·lència del litoral català.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics