URGENT

Riera de Malgrat: Antecedents

Compartiu aquesta història

Posem-nos en antecendents sobre aquests conflicte que fa mesos viu malgrat de mar.

Aquests ha estat la polèmica amb majúscules de Malgrat en els últims 4 mesos, després que les mobilitzacions populars aturessin les obres que es duien a terme al tram de Can Feliciano, just davant de la caserna de la policia local, el passat mes d’agost. Des de llavors la polèmica ha estat servida a Malgrat amb una forta divisió no sols política, sinó també social.

Un ple de Malgrat va aprovar amb els vots en contra del PSC, al govern, una moció que instava a l’ACA, l’administració competent en materia de rieres, que busques un nou projecte més respectuós amb l’entorn, que no pas un calaix de formigó. L’ACA va presentar un segon projecte, que agrada a totes les parts implicades, menys l’equip de govern socialista.

Des de llavors hi ha hagut judicis, campanyes informatives, entrevistes, retrets, trifulgues polítiques, atestats policials, DVD governamentals, i indefinició política. Tan és així que 4 mesos després encara no es sap que passarà amb la Riera de Malgrat.

Políticament les posicions estan empatades. Els 8 regidors del PSC volen el primer projecte, que es va aturar a l’estiu, mentre que els 8 de ERC, CIU i ICV EUA, prefereixen la segona opció. El PP s’ha mantingut sempre en una posició ambigua.

Si finalment la desició s’ha de prendre en un ple totes les mirades estaran fixades amb la regidora del PP, Anna Vega, que fa 2 setmanes signava un acord de govern amb la socialista Conxita Campoy

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics