URGENT

El pressupost municipal de PLF per aquests 2008 baixa prop d’un milió d’€ respecte al de l’any passat.

Compartiu aquesta història
Divendres es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, PSC i CiU, i el vot contrari de l’oposició, el pressupost del consistori palafollenc de cara a l’exercici del 2008.
El nou pressupost municipal està valorat en prop de 21 milions d’€, 750 mil menys que l’any passat.

D’aquests prop de 21 milions d’€, el 61%, prop de 13 milions d’€, seran destinats a inversions i la resta al pressupost ordinari.

De les inversions previstes en aquests exercici destaquen la urbanització del camí del castell i la Ciutadella, amb quasi tres milions d’€ i la urbanització del sector 27, amb poc més de 4 milions.
En el pressupost d’inversions d’aquests any 2008, també s’inclou diferents actuacions en esports al municipi com la construcció de la pista descoberta de Mas Carbó, millores al Palauet o la construcció dels vestuaris del nou pavelló de St Lluís.
També es preveu en el pressupost d’aquests any la 2a fase del pla director de clavegueres del nostre municipi en dues fases; la primera, més urgent amb actuacions a diferents carrers de la zona de Muntanya Mar, i la segona l’adequació del pas de les aigües sota la carretera d’accés a la Costa Brava.


També es preveu l’adaptació de les 3 sales que disposa el PCAM, a la fàbrica el Forroll per tal d’acollir un auditori, un viver d’empreses i una sala d’exposicions de gran format, entre d’altres.

Óscar Bermán del PP va explicar que votaria en contra del pressupost ja que, comparant-lo amb l’aprovat l’any anterior, hi havia fins a 13 partides duplicades.

L’equip de govern va respondre que el pressupost, és sols una declaració d’intencions, i que per tan sols preveu actuacions que es pressuposen que es faran durant l’exercici.
Per la seva banda, el líder d’ERC, a banda de denunciar la duplicitat de conceptes en els dos últims pressupostos, també va denunciar la manca d’informació que segons ell ha tingut l’equip de govern respecte els pressupostos d’enguany així com la manca de negociació amb l’oposició.

El lider d’iniciativa, Juan Andrés Osorio, va a tornar a expressar la seva disconformitat amb els càrrecs de confiança de l’equip de govern i els sous que cobren. Osorio també va carregar contra la poca presència que segons ell té CiU en el nou pressupost.

Per la seva banda l’equip de govern va defensar les actuacions previstes a l’exercici del 2008. Xavier Dalmau, cap de CiU a l’ajuntament de PLF va qualificar el pressupost de realista, i amb voluntat de treball.

Per la seva banda el PSC va explicar que tot i que la informació pot millorar, el capítol d’inversions es va ja explicar fa 2 mesos. Josep Ribas, regidor d’Hisenda, va encoratjar a l’oposició a presentar els seus projectes de cara al proper pressupost.

El nou pressupost, aprovat divendres, preveu finançar-se en un 68% de quotes urbanístiques i en un 28% en alienacions de propietats municipals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics