URGENT

L’escarabat Morrut ha arribat a les palmeres de l’església de PLF.

Compartiu aquesta història

Una de les dues majestuoses palmeres de davant l’església de Sta. Maria de PLF està afectada per l’escarabat morrut. Aquests escarabat, es va menjant la palmera, mentre es refugia del fred.

De fet no és la primera palmera afectada al nostre municipi, on ja s’han detectat 16 casos, com per exemple dues del restaurant Can Oms, les primeres que es van infectar per aquesta plaga.

L’escarabat morrut pon els ous a les palmeres. I les larves que en surten, foraden els troncs. Això fa que l’arbre s’assequi i s’acabi morint. El principal problema és que les mesures de prevenció habituals, com els insecticides, no funcionen. I tampoc hi ha cap animal que se’l mengi.L’única solució per lluitar-hi és tallar i destruir completament les palmeres. Les fulles i el tronc es trituren, i a les restes se’ls fa un tractament perquè l’escarabat no pugui continuar vivint a dins.

La palmera afectada és la de l’esquerra de la imatge.

Tot i aquestes mesures tan dràstiques, i segons informa l’ajuntament de PLF, la palmera de l’església, no serà talada de moment, ja que s’intentarà aplicar un nou sistema per intentar eliminar l’escarabat i salvar aquesta palmera.
Tot i que encara no està infectada l’altre palmera, la bonança climatològica permet que la plaga del morrut s’escampi, pel que es tem per la salut de la segona palmera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics