URGENT

Les famílies que utilitzen el servei de transport escolar hauran de continuar pagant 12.76 cèntims.

Compartiu aquesta història

Fins ara els 108 usuaris que utilitzen el servei de transport escolar havien de pagar sols el primer trimestre del servei i la resta el finanzava l’ajuntament conjuntament amb el consell comarcal del Maresme.

El govern català ha congelat les ajudes als consells comarcals i això ha obligat a l’ens supramunicipal a prendre mesures per compartir el cost del transport escolar entre el propi consell, els ajuntaments i els usuaris.

Fins ara el CCM finançava 4 novenes parts del cost total, mentre que l’ajuntament de PLF es feia càrrec de la resta de les parts, més de la meitat, excepte el primer trimestre del curs, que les famílies pagaven 1 novena part.
Una causa que ha gravat el cost del transport ha estat la 6a hora que ha fet impossible coordinar el transport escolar a les dues escoles de PLF., cosa que ha obligat a contractar 2 autocars addicionals, tres dies a la setmana.

El nou finançament proposat per l’ajuntament de PLF a les famílies pretén que les famílies, el consell comarcal i el propi consistori financiïn el servei a parts iguals. Això suposa, segons el nombre d’usuaris, que cada nen o nena pagui uns 12 € amb 76 cèntims mensuals durant tot el curs que donen dret a 4 transports diaris.

Segons dades de l’ajuntament de PLF, el consistori assumirà anualment 36 mil €, amb aquests nou finançament. Aquesta xifra representa que el consistori pagarà tres vegades més del que pagaria sense servei addicional d’autocars, segons la regidoria d’educació de PLF.

El consistori palafollenc ja va informar a finals de l’any passat de la mesura, que es comença a impartir avui mateix, en dues reunions diferents, una a cada centre de primària.

Aquests dijous, la regidors d’ensenyament de l’ajuntament de PLF, Antònia Petit serà la primera convidada al programa assumptes interns, un programa en el que es repassarà l’actualitat política de PLF amb entrevistes als diferents regidors del consistori palafollenc. L’entrevista a Petit, servirà per explicar aquesta nova mesura del transport escolar, per parlar de la tercera escola, de l’institut i de la llar d’infants.
Assumptes interns s’emet just després de l’informatiu de la 1 del migdia a RP.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics