URGENT

El concurs per adjudicar l’obra de la passera que ha d’unir el barri de St. Lluís amb el centre de PLF torna a quedar desert.

Compartiu aquesta història
Per segona vegada el concurs que ha d’adjudicar l’obra de la passera, que en un futur ha d’unir la rambla de les Ferreries amb l’avda del Mar, del barri se St Lluís, queda desert.

En el passat ple es va aprovar declarar-lo desert ja que de les 3 empreses presentades només 1 complia la certificació demanada pels serveis tècnics del consistori i el projecte d’aquesta única empresa contemplava un pas de 2 metres d’amplada, cosa que l’Ajuntament contempla com escàs, tal i com explicava en el passat ple l’alcalde de PLF, Valentí Agustí.

Segons Agustí la certificació demanada, era excessiva, cosa que ha reduït notablement el nombre de projectes.

El lider de CiU, Xavier Dalmau, va donar suport a deixar desert el concurs per tal que es busqui una amplada idonia de pas per aquesta obra, que espera estigui feta en aquests exercici.

Més crítics es van mostrar els partits de l’oposició.
Óscar Bermán, del PP de Palafolls, assegura que si l’empresa va proposar una amplada que ara no es considera correcte, és perque no es va marcar les condicions a les bases del concurs. Bermán també assegura estar preocupat per la subvenció que el projecte té per realitzar-se.

L’alcalde de PLF va assegurar que té el compromís del govern català que la subvenció es manté tot i la demora en el temps.

Jordi Pedemonte, d’ERC, coincidia amb el PP, en atribuir l’amplada proposada per l’única empresa certificada per fer l’obra, a la manca d’especificacions a les bases del concurs. També va ironitzar sobre les unes apreciacions de l’alcalde. Agustí va assegurar que tot i la demora, el projecte havia anat millorant.

Juan Andrés Osorio, per la seva banda, va assegurar en el ple que el projecte és dificil de fer. El líder d’ICV EUA, es preguntava pel grau de confiança amb el servei tècnic de l’ajuntament davant les afirmacions de l’equip de govern, que asseguraven que potser les condicions per certificar les empreses aptes per fer l’obra eren molt estrictes.

Finalment es va acordar deixar el consurs com a desert i tornar a presentar un nou concurs amb un mínim de condicons guies per a les empreses que vulguin fer aquesta passera per a vianants i bicicletes entre el centre de PLF i el barri de St. Lluís.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics