URGENT

El Maresme és la comarca on més ha baixat l’habitatge projectat

Compartiu aquesta història
Ja fa temps que es parla d’una baixada considerable en el nombre d’habitatges projectats, i per tan d’una relentització d’un dels principals motors de l’economia catalana, la construcció.

Doncs segons el col·legi d’arquitectes el nombre d’habitatges projectats a la demarcació de Barcelona va ser de 41.000 el 2007, un 37 % menys respecte al nombre de l’any anterior.

El Maresme i el Vallès Occidental són les comarques on més ha baixat l’habitatge projectat, amb un 51% i un 50% menys respectivament, El vicedegà del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, Lluís Comerón ha dit que el fet que s’alenteixi la projecció d’habitatges i que en general el sector del a construcció estigui afluixant suposarà un augment de la competència per vendre pisos. Una altra tendència ‘clara’ segons el Col•legi d’Arquitectes és l’increment de l’habitatge públic segons les informacions que té aquest col•lectiu.

De fet ja fa temps que a PLF ja hi ha una baixada dels permisos d’obres demanats al consistori, tal i com ja va informar RP, fa uns mesos. Un exemple d’aquesta situació és la retirada voluntària d’un expedient de llicència d’obres que ha fet una empresa que havia de construir 70 pisos nous a PLF, a la zona de la biblioteca, com a primera fase d’un projecte més gran. L’empresa, que ja havia començat els tràmits per aconseguir la llicència, va demanar a l’Ajuntament de PLF paral.litzar l’expedient d’obres.

L’alcalde de PLF Valentí Agustí mostra la seva preocupació, no sols pels efectes econòmics que poden produir a les arques municipals, sinó també pels efectes socials que pot comportar una desacceleració de la construcció.

La gran part del pressupost municipal està calculat a partir de les quotes urbanístiques. Aquests 2008, es calcula que en depèn el 68% del pressupost de PLF.

ACN / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics