URGENT

L’ajuntament de Calella rectifica i deixarà penjada la senyera catalana al balcó del consistori

Compartiu aquesta història

L’alcalde de Calella, Josep Maria Juhé (PSC), va assegurar ahir que la senyera que oneja en solitari al balcó consistorial es mantindrà allà on és excepte que se l’obligui judicialment a treure-la. Juhé considera que, amb el seu gest, es tanca la polèmica sobre la seva decisió de despenjar la bandera catalana –presa el 12 d’octubre passat– a causa de la impossibilitat de penjar-hi també l’espanyola, tal com marca la llei. Des de llavors al balcó consistorial no hi onejava cap bandera. Segons Juhé el discurs sobre aquest símbol s’ha pervertit i s’ha utilitzat per arraconar-lo contra les cordes i intentar enfrontar-lo amb el soci de govern local, ERC, ja que havia rebut fortes crítiques de l’oposició.

Juhé també va dir que el suport dels republicans a despenjar la senyera i només treure-la en dies assenyalats els honora com a partit i com a copartícips del govern, ja que li consta que la decisió els ha afectat. L’alcalde, però, no té tan bon concepte de l’actitud que va tenir el principal grup de l’oposició, CiU, que al seu dia va denunciar la desaparició de la senyera del consistori. Segons Juhé la federació a Calella, sembla no tenir en compte la diversitat dels ciutadans de la vila. Tot i això, Josep Maria Juhé assegura que el govern donarà curs a la decisió plenària presa per unanimitat de tots els grups municipals de dotar la ciutat d’una bandera pròpia.

EL PUNT

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics