URGENT

Un conflicte entre empreses amenaça amb retardar la posada en marxa d’un pas subterrani a Malgrat

Compartiu aquesta història
Fa mesos que es va tancar el pas a nivell que donava accés a la platja de les fàbriques de Malgrat. L’ajuntament de Malgrat va decidir obrir un pas soterrat per a vehicles en el mateix punt, un nou accés que ja s’ha començat a fer però que per culpa d’un conflicte entre el Gestor d’Infrastructures, l’Adif, i les companyies Endesa i Telefònica, amenaça en allargar la construcció del pas més enllà de la data prevista del mes de maig.

L’ajuntament de Malgrat, que paga l’obra, reclama una solució «ràpida i efectiva» al problema que s’ha generat i que amenaça en perllongar-se en el temps.

El conflicte, que endarrereix el projecte, segons l’alcaldessa de Malgrat és que, Adif exigeix Endesa i a Telefònica que li demanin el permís corresponent per poder desplaçar els serveis d’electricitat i telèfon que ara passen per la zona del pas. Aquests permís però comporta el pagament d’un cànon a Adif per ocupació del seu terreny, cosa que aquestes dues companyies no volen fer.
L’alcaldessa de Malgrat Conxita Campoy, creu que aquesta situació és vergonyosa, innecessària i que afecta directament els interessos de Malgrat. Campoy assegura que no es vol trobar una solució al problema.

Per l’alcaldessa, el fet s’agreuja encara més perquè es tracta d’una actuació que paga directament l’Ajuntament amb una inversió de prop de 2 milions d’euros, i on l’empresa adjudicatària ja ha anunciat que estudia reclamar compensacions a l’Ajuntament pel retard en les obres.

Campoy assegura que parar una obra d’aquestes característiques significa un important cost addicional per a la població i que a més afectarà la zona de la platja durant un estiu més, amb el perjudici directe pels interessos de Malgrat.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics