La policia local de Blanes enxampa en 5 mesos a 20 conductors que anaven drogats.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El test sobre consum d’estupefaents que la Policia Municipal de Blanes practica a conductors dins de l’àrea urbana des del passat novembre, ha permès enxampar en tan sols cinc mesos fins a 20 conductors que duien els seus vehicles havent pres alguna mena de droga. Blanes practica aquesta mena de test, que té una fiabilitat de pràcticament el 100%, en el marc d’un programa que segueixen tan sols vuit municipis a Catalunya.

Una primera conclusió és que els estupefaents més habituals que consumeixen els conductors enxampats són el cànnabis, i cocaïna. Blanes a més ha apostat fort pels controls policials, per tal de ser efectives. A l’altra banda de la política de prevenció de la policia local hi ha les campanyes que es fan a les escoles. A més, ara, Blanes i el Servei Català de Trànsit han signat un conveni perquè aquest organisme realitzi el Pla Local de Seguretat Viària de Blanes,que podria estar fet d’aquí a un any, per tal de reduïr els accidents en l’àmbit urbà, on els accidents són menys greus, però és on se’n produeixen més. Només a la travessia de la carretera de Palafolls a Lloret -la Gi-682- es donen cap a 120 accidents l’any.

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics