El St. Jordi també es viu a PLF.

La diada de St. Jordi i les seves tradicions també es viuen al nostre municipi. Ho fa com sempre amb la instal·lació de diferents parades al centre del municipi per comprar tan llibres com roses, unes flors que també es poden comprar en diferents parades que es poden trobar arreu, quasibé en cada cantonada.

4 de cada 10 roses que es vendran avui a Catalunya són cultivades a la nostra comarca. Segons els roseristes del Maresme, les diferències amb les que arriben de fora són notables. Segons el president del Mercat de la Flor de Vilassar de Mar, Josep Vizcarro, la del Maresme és més gran i forta. La Lovely Red és la varietat que es produeix més al Maresme. La novetat d’aquesta any dels productors del Maresme és la Samurai. Destaca per la fulla verda i perquè la tija és llarga i es conserva molt bé. Des del sector de la flor, s’augura que aquest Sant Jordi «serà molt bo». Tot i això, una de les queixes més esteses entre els que s’hi dediquen és que per Sant Jordi no hi ha cap control de qui ven roses» i denuncien que molta gent fa l’agost amb el seu negoci.

Pel que fa als llibres, el que és preveu que sigui el més venut aquesta jornada de St. Jordi serà nou treball de Carlos Ruiz Zafón, l’autor de l’Ombra del Vent, amb la novel·la El Juego del Angel, que de moment només es publica la versió en castellà i que es postula com el gran èxit de vendes.

La part palafollenca a la jornada la porta els dos llibres que l’autor palafollenc, Lluís Hernández Sonali ha tret aquests any 2008. Per una banda el Premi Folch I Torres; Certificat C99 plus, i el llibre Descobrint a Mercé Rodoreda, publicat recentment coincidint amb el centenari del naixement de l’escriptora.

Com ja és tradicional avui s’organitza l’intercanvi de llibres a PLF. Ho fa en una parada instal·lada enguany a la biblioteca Enric Miralles de PLF. Tothom que vulgui intercanviar un llibre ho pot fer en aquesta parada, aportant un llibre i emportant-se’n un altre.
La parada estarà oberta tot el dia.

A la tarda també hi ha actes emmarcats en aquesta jornada de St Jordi a PLF. A la mateixa biblioteca municipal a partir de 2/4 de 6 i fins a 2/4 de 8, hi haurà una lectura de contes amb diferents palafollencs. Entre d’altres llegirà aquesta tarda l’escriptor català Lluís Hernández, o Freddy Quispe, qui explicarà contes de Bolívia.

També és St. Jordi per a RP, i aquesta tarda el programa la Finestra de RP s’emetrà en directe des de la biblioteca municipal de PLF, seguint la lectura de contes i la jornada de St Jordi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics