URGENT

La biblioteca de PLF ja és finalista dels premis FAD d’arquitectura.

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana s’ha anunciat que la biblioteca municipal de PLF, obra del despatx d’arquitectes d’Enric Miralles i Benedetta Tagliabue, és una de les 28 candidatures finalistes als premis FAD d’arquitectura.

La biblioteca, inaugurada l’any passat, opta així a uns dels premis més prestigiosos, que s’otorga a la millor arquitectura acabada l’any anterior a Espanya i Portugal.

La biblioteca no és l’únic edifici de Miralles i Tagliabue que opta al premi FAD enguany. La torre de Gas Natural, a BCN també és una de les finalistes als premis, que es donaran a coneixer a la tardor d’aquests any.

Per a l’edició dels premis d’aquests any, per a les categories d’arquitectura i interiorisme, s’han presentat prop de 500 propostes de les que s’han escollit com a finalistes un total de 55; 28 en arquitectura i 27 en interiorisme.

Entre els finalistes, a banda de la biblioteca de PLF i de la torre del gas de BCN, hi ha edificis com el Museu do Farol de Santa Marta, de l’arquyitecte Aires Mateus, a Cascais, o l’Edifici Copa América 2007 de David Chipperfield de Valencia, entre otras.

L’arquitecte Enric Miralles ja va guanyar en dues ocasions els premis FAD; l’any 91, va guanyar-lo amb Carme Pinós, pel cementiri d’igualada i el 2004, ja amb Tagliabue al seu costat, pel campus de la Universitat de Vigo.

L’any 90, el guanyador va ser l’arquitecte Arata Isozaki, pel Palau St. Jordi de BCN, el mateix arquitecte del Palauet de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics