URGENT

PLF pagarà el soterrament de la carretera de Blanes amb els diners de l’ampliació de l’autopista del Maresme.

Compartiu aquesta història

L’ampliació de l’autopista C32, l’antiga A19, que allargarà el seu inici actual a PLF fins a la carretera que connecta Tordera i Blanes, suposa l’expropiació de terrenys de titularitat municipal. El consistori palafollenc està negociant el preu d’expropiació d’aquests terrenys amb ACESA, la concessionària d’autopistes, per tal d’aconseguir el millor preu possible per reinvertir els diners amb l’eliminació dels semàfors d’entrada a PLF.

Existeix un projecte pel qual els semàfors d’entrada al municipi s’eliminaran tot soterrant la carretera d’accés a la Costa Brava, la bv682, amb diferents sortides i entrades al municipi. També es crearà un pas superior que connectarà directament el centre de PLF amb el barri de St. Lluís. També es preveu una rotonda a la part superior per distribuir el trànsit.
Aquests projecte té un cost aproximat de 9 milions d’€, una quantitat que hauran d’assumir el govern català i el municipal.

L’alcalde de PLF Valentí Agustí ha assegurat a aquesta emissora que la part palafollenca del projecte sortirà dels diners que s’aconsegueixin de l’expropiació de terrenys municipals per fer l’ampliació de l’autopista.
Segons Agustí, el preu habitual de les expropiacions és de 19€ el m2. En canvi les negociacions amb ACESA i també amb la Generalitat estan parlant ja de pujar el preu de les expropiacions fins a 55€ el m2, justificant que aquests diners serviran per regularitzar i millorar la mobilitat al municipi amb el projecte de soterrament de la carretera de Blanes.
Agustí creu que les negociacions han donat un fruit molt positiu per a PLF.

El projecte de soterrament de la carretera de Blanes i la creació del vial elevat que connectarà el centre amb St Lluís com un carrer urbà més, té un cost de 9 milions d’€ totals, que amb aquesta operació d’expropiacions ja estarien tancats tal i com desglossa el mateix alcalde.

A banda dels diners de les expropiacions ACESA ha de destinar l’1% del cost de l’ampliació de l’autopista del Maresme a accions culturals entre els municipis afectats, que a PLF es destinaran a la conservació i rehabilitació del Castell de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics