Aquests any es celebra el 150è aniversari del naixement de Joaquim Ruyra.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’escriptor va néixer el setembre de l’any 1858 a Girona, i era hereu d’una família de propietaris rurals, que provenia d’Hostalric i Blanes. L’any 1873, a causa de les guerres carlines, es va refugiar a Malgrat de Mar amb la seva família, a casa de Benet Turró, pare del bioleg Ramon Turró.

El 1879, amb 21 anys, va tornar a Blanes amb la intenció de dedicar-se a la literatura. Estudia la llengua viva dels pagesos i mariners que, seguint l’exemple de Jacint Verdaguer, esdevé la base de la seva llengua literària.
Es va donar a conèixer als Jocs Florals de Girona (1891), en què li és guardonat el poema “L’únic remei”.
Ruyra va morir a Barcelona, el 15 de maig de 1939, però les circumstàncies polítiques van fer que passés absolutament inadvertit. Va ser enterrat a Blanes.

Ruyra també va tenir vinculació amb el nostre municipi. Va ser qui va crear els goig de l’esglesia de Sta Maria de PLF i a més va ser el propietari de terres i del el mas Florit, a l’avd Costa Brava.
Durant aquests any es celebren diferents activitats que rememoren el seu 150 aniversari. Moltes d’elles a Blanes, on va exercir part de la seva trajectòria literària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics