URGENT

Aquests any es celebra el 150è aniversari del naixement de Joaquim Ruyra.

Compartiu aquesta història

L’escriptor va néixer el setembre de l’any 1858 a Girona, i era hereu d’una família de propietaris rurals, que provenia d’Hostalric i Blanes. L’any 1873, a causa de les guerres carlines, es va refugiar a Malgrat de Mar amb la seva família, a casa de Benet Turró, pare del bioleg Ramon Turró.

El 1879, amb 21 anys, va tornar a Blanes amb la intenció de dedicar-se a la literatura. Estudia la llengua viva dels pagesos i mariners que, seguint l’exemple de Jacint Verdaguer, esdevé la base de la seva llengua literària.
Es va donar a conèixer als Jocs Florals de Girona (1891), en què li és guardonat el poema “L’únic remei”.
Ruyra va morir a Barcelona, el 15 de maig de 1939, però les circumstàncies polítiques van fer que passés absolutament inadvertit. Va ser enterrat a Blanes.

Ruyra també va tenir vinculació amb el nostre municipi. Va ser qui va crear els goig de l’esglesia de Sta Maria de PLF i a més va ser el propietari de terres i del el mas Florit, a l’avd Costa Brava.
Durant aquests any es celebren diferents activitats que rememoren el seu 150 aniversari. Moltes d’elles a Blanes, on va exercir part de la seva trajectòria literària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics