URGENT

Un informe de Caixa Catalunya destaca la fortalesa de l’economia del Maresme

Compartiu aquesta història

Segons dades de l’Anuari Econòmic Comarcal de Caixa Catalunya, el Maresme ha crescut, des de l’any 2000 un 24% en el seu PIB, quasi un punt per sobre de la mitja catalana.El Maresme és la sisena comarca en pes econòmic de Catalunya, passant per davant d’altres comarques de major pes demogràfic del país.

L’afiliació a la Seguretat Social a El Maresme va créixer a 2007 un 3,2%, una dècima per sobre de la mitjana catalana.

L’estudi també diu que El Maresme és la tercera comarca amb habitatges iniciats a Catalunya a 2007 amb gairebé 4.700 vivendes noves. Els creixements més importants a 2007 s’han detectat al sector químic i metal•lúrgic amb un increment del 8,3 i 5,6% respectivament.

Com a dades positives cal destacar el turisme, on l’estada mitjana de turistes al Maresme es de 5,3 dies, molt per sobre de la mitjana catalana que no arriba als 3 dies. També destaca que Arenys de Mar és el setè centre de captures pesqueres de Catalunya.

Ràdio Pineda / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics