URGENT

PLF vol recuperar la seva memòria històrica del s.XX.

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de PLF no vol perdre una de les fonts d’informació de la història local, i per això ha engegat un projecte per tal de poder recuperar la memòria històrica dels vilatans més grans de PLF, a partir d’un documental que recollirà les experiències dels palafollencs.
El regidor de cultura de l’Ajuntament de PLF, Xavier Dalmau explica les intencions del consistori amb aquesta iniciativa.

El projecte, coordinat per l’Ajuntament, el farà realitat l’empresa “sabem.com” especialitzada en projectes de recuperació de la memòria oral d’un territori, i que ja ha fet iniciatives similars en d’altres poblacions.

Un consell, creat expressament, serà qui determinarà les entrevistes a realitzar per al documental que, a banda del testimoni oral dels entrevistats, també recollirà fotografies privades i imatges de la història de PLF.

El resultat final serà un compendi de vivències personals i socials al PLF dels nostres avis, que explicaran tan els fets històrics, com la Guerra Civil o la postguerra, com també l’evolució del nostre municipi en les últimes dècades.
El regidor de cultura explica que d’entrada la intenció és regalar el documental a cada família de PLF, però que dependrà dels cost total de producció del treball, però que en tot cas serà el més assequible possible.

El projecte està en fase preliminar i un cop finalitzi deixarà, a banda del documental pròpiament dit, un fons important de vídeos i imatges amb els testimonis dels vilatans de PLF sobre la història local, un fons que gestionarà l’Ajuntament de PLF

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics